Over mij

Mensen laten ervaren hoe paarden kunnen helpen bij vraagstukken of problemen in het leven, dat is mijn missie. Het gedrag van het paard heeft mij altijd erg geïnteresseerd en heeft mij in het verleden veel geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Graag zou ik deze ervaring willen delen en dit gebruiken om mensen zich beter te laten voelen.

Juliette Badart met Shy Boy op Flag is up farms

Van jongs af aan ben ik me al aan het verdiepen in het natuurlijk gedrag van het paard. Op mijn dertiende volgde ik mijn eerste cursus over paardengedrag en hierna volgden er nog velen. Dit werd mijn grote toekomstdroom. Voor mij was het dus vanzelfsprekend dat ik de opleiding dier- en veehouderij van HAS Hogeschool ging volgen. Tijdens deze opleiding heb ik me vooral kunnen richten op de paardensector.

Daarnaast heb ik stage gelopen bij Flag is up farms, thuisbasis van de bekende ‘paardenfluisteraar’ (ofwel horsemanshiptrainer) Monty Roberts. Monty Roberts is voor mij altijd een grote inspiratie geweest als ‘grondlegger’ van de Join-up methode en het leren begrijpen van het natuurlijk gedrag van het paard. Mijn stageperiode op dit bedrijf was erg indrukwekkend en leerzaam voor mij. Ik heb destijds ook een blog bijgehouden en die is hier nog terug te vinden.

Inmiddels ben ik afgestudeerd van de opleiding dier- en veehouderij. Aangezien de passie voor een eigen bedrijf groot bleef heb ik als afstudeertraject Topklas ondernemen gedaan. Dit gaf mij de mogelijkheid om met de opstart van mijn eigen bedrijf af te studeren.
Mijn ervaringen met het paardengedrag hebben mij laten inzien welke invloed wij als mens op het gedrag van het paard hebben. Paarden hebben mij erg veel zelfreflectie gegeven en geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarom ligt mijn focus nu op het coachen van mensen met de hulp van het paard. In 2018 heb ik de opleiding Cognitief Coachen met Paarden bij het Centrum voor Paardencoaching gevolgd en met succes afgerond! Tevens ben ik sinds begin 2018 werkzaam op diverse zorgmaneges waar ik de cliënten lessen horsemanship en coaching geef.