Mensen laten ervaren hoe paarden kunnen helpen bij vraagstukken of problemen in het leven, dat is mijn missie. Het gedrag van het paard heeft mij altijd erg geïnteresseerd en heeft mij in het verleden veel geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Graag zou ik deze ervaring willen delen zodat ook jou dit verder kan helpen.

Een aantal jaar geleden heb ik de opleiding Cognitief Coachen met Paarden bij het Centrum voor Paardencoaching succesvol gevolgd! Het certificaat dat ik hiervoor heb mogen ontvangen is CRKBO erkend.
Sindsdien ben ik werkzaam op diverse zorgmaneges waar ik cliënten lessen horsemanship en coaching geef. Hierdoor heb ik ervaring met het coachen bij ggz-problematieken en licht verstandelijke beperkingen.*

Samen met het paard werk ik eraan om voor jou mentaal, psychisch en fysiek een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Een veilige, oprechte en open sfeer staat voor mij op nummer één. Ik vind het belangrijk dat jij je vrij genoeg voelt om overal over te kunnen praten. Hierbij kan het paard een enorme steun zijn. Veel mensen vinden het niet fijn om meteen een heel verhaal op tafel te gooien. Dit hoeft voor mij ook niet. Ik ga het liefst zo snel mogelijk met het paard aan de slag en het gesprek komt vanzelf.

De coaching zal vooral gericht zijn op dingen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Met het paard werken we eraan om jou de inzichten en kracht te geven om je verder te ontwikkelen en doelgericht volgende stappen te nemen. Samen met jou zal ik zoeken naar een persoonlijk (stappen)plan zodat je na de sessie ook echt iets hebt om mee aan de slag te gaan! Om jou hierin de beste begeleiding te kunnen bieden heb ik recentelijk nog een bijscholing motiverende gespreksvoering bij Open2Contact gevolgd.

Ik vind het belangrijk dat de coaching praktisch en toekomstgericht is, naast dat het balans en rust biedt.

Flag is up farms met Shy Boy

Mijn achtergrond
Van jongs af aan ben ik me al aan het verdiepen in het natuurlijk gedrag van het paard. Als kind volgde ik mijn eerste cursus over paardengedrag en hierna volgden er nog velen. Dit werd mijn grote toekomstdroom. Voor mij was het dus vanzelfsprekend dat ik de opleiding dier- en veehouderij van HAS Hogeschool ging volgen. Tijdens deze opleiding heb ik me vooral kunnen richten op de paardensector.

Daarnaast heb ik stage gelopen bij Flag is up farms, thuisbasis van de bekende ‘paardenfluisteraar’ (ofwel horsemanshiptrainer) Monty Roberts. Monty Roberts is voor mij altijd een grote inspiratie geweest als ‘grondlegger’ van de Join-up methode en het leren begrijpen van het natuurlijk gedrag van het paard. Mijn stageperiode op dit bedrijf was erg indrukwekkend en leerzaam voor mij.

In 2018 ben ik afgestudeerd van de opleiding dier- en veehouderij. Mijn ervaringen met het paardengedrag hebben mij laten inzien welke invloed wij als mens op het gedrag van het paard hebben.

Paarden hebben mij erg veel zelfreflectie gegeven en geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Hopelijk kan ik deze ervaring met jou delen!’

* Uiteraard is coaching geen vervanging voor therapie! Wel kan paardencoaching helpen bij het omgaan met diverse problematieken.

Open chat
1
Direct contact
Hallo 👋🏼
Heb je vragen of interesse in paardencoaching? Stuur dan vooral een berichtje, dan kijken we samen wat voor jou passend is!